Het bedrijf gaat eind dit jaar de automatische transmissie TX-6 produceren in China. Of dat in het volgende jaar tot winst zal leiden, is volgens bestuursvoorzitter Jos Haag nog niet duidelijk.

"2012 kan ik nog niet helemaal overzien, maar het belangrijkste is dat we een goed functionerende versnellingsbak op de markt brengen. Dan ziet de wereld er heel anders uit", aldus Haag. Het bedrijf was nooit eerder winstgevend.

Eerder hoopte Antonov met de productie van 40.000 TX-6-transmissies nog break-even te draaien. Dat aantal ligt volgens Haag echter aan de ‘bovenkant van verwachting’. Het bedrijf heeft een verkoopcontract in China gesloten voor de TX-6 en hoopt na de productie van de eerste versnellingsbakken nog één of twee klanten te bemachtigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding