Zowel voor bedrijfsauto’s als personenauto’s geldt dat de toename van de verkopen in Nederland beduidend groter was dan gemiddeld in de Europese Unie. In totaal werden hier in het tweede kwartaal 147.958 personenauto’s en 18.238 bedrijfsvoertuigen verkocht. Op het terrein van personenauto’s behoorde Nederland in het tweede kwartaal tot de grootste stijgers binnen de EU. De verkopen in de EU als geheel daalden met ruim twee procent.

Duitsland liet als enige van de grote EU-landen een positieve ontwikkeling zien, terwijl in de andere grote landen de verkoop van personenauto’s afnam. In de EU werden in het tweede kwartaal gemiddeld 11,5 procent meer bedrijfsauto’s verkocht. In Griekenland, Portugal en Spanje daalden de verkopen zeer fors, terwijl de verkopen in Estland, Letland en Litouwen meer dan verdubbelden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding