De prognose voor komend jaar is net boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (490 duizend). Wel is het een daling ten opzichte van hetgeen de autobranche dit jaar hoopt af te zetten. De brancheorganisaties wijzen op de onzekere economische situatie en het bijbehorende matige consumentenvertrouwen. Daarnaast spelen de veranderingen in de autobelastingen in 2012 een rol. Naar verwachting zullen die echter uiteindelijk niet veel effect hebben op het totale marktvolume in 2012.

Voor de bestelautomarkt voorspellen Bovag en RAI Vereniging een lichte groei. Waar de officiële prognose van 2011 nog uitging van 52 duizend, komt 2011 waarschijnlijk uit op zo’n 56 duizend registraties. Voor 2012 rekent men op een verkoop van 57,5 duizend nieuwe bestellers, een lichte stijging van de markt dus. Het feit dat voor de bestelautomarkt geen daling wordt voorspeld, heeft vooral te maken met het langzamere herstel na de vorige crisis (met 2009 als dieptepunt in de verkopen) dan op de personenautomarkt. In 2012 zal dan ook nog een inhaaleffect waarneembaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding