Swedish Automobile hoopt € 32 mln te ontvangen voor de verkoop van Spyker Cars aan het Amerikaanse investeringsbedrijf North Street Capital. Dat bedrag zal worden doorgesluisd aan Tenaci, het investeringsvehikel van Victor Muller. Tenaci leende in 2010 een bedrag van € 74 mln aan Spyker, dat dit geld gebruikte om de overname van het vele malen grotere Saab te kunnen financieren. Tenaci bedong daarbij wel een onderpand op de bezittingen van Spyker Cars.

Of de verkoop van Spyker Cars doorgaat en tegen welke voorwaarden, is volgens Swedish Automobile overigens nog niet zeker. Eerder dit jaar had het bedrijf over de verkoop van Spyker een principe-akkoord gesloten met CPP Global Holdings, een vennootschap van de Russische miljardair Vladimir Antonov, maar die transactie ging om nimmer opgehelderde redenen niet door.

CPP liet donderdag overigens weten dat het nog steeds belangstelling heeft in een overname van Spyker Cars. ‘Totdat we te horen krijgen dat Swedish Automobile niet meer over een verkoop wil praten, blijft we inzetten op ons overnameplan’, zei Brendan O’Toole, directeur en mede-eigenaar van CPP in een schriftelijke reactie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding