Met de oprichting van Groep Jumbo Groenewegen BV is de samenwerking tussen Jumbo Fabriek van Aanhangers en Opleggers en Groenewegen Industries een feit.  De krachten van beide bedrijven worden met deze samenwerking gebundeld, waardoor beide merken in hun eigen segment verder kunnen groeien. "Onze bedrijven passen heel goed bij elkaar", vindt Lambert van der Meulen. Hij was directeur/eigenaar van Jumbo en treedt toe tot de directie van het nieuwe samenwerkingsverband. "Wij delen dezelfde visie op de productie van opleggers. Wij hanteren dezelfde hoge kwaliteitsnormen en werken uitsluitend volgens klantspecifieke eisen. "

De samenwerking is een belangrijke eerste aanzet tot consolidatie in de trailerbouw. "Over deze fusie is lang nagedacht. Twee van de oudste trailerbouwers van Nederland hebben elkaar gevonden", aldus Boudewijn Wellink, algemeen directeur van de Groep Jumbo Groenewegen. "Het economisch zware weer houdt aan en zet partijen aan tot strategische samenwerking om te kunnen inspelen op kansen die zich juist in turbulente tijden voordoen.  Beide bedrijven vullen elkaar aan qua productaanbod en klantenkring. Bovendien hebben beide merken de kracht verder door te groeien op buitenlandse markten."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding