Elektrische voertuigproducent AGV failliet

All Green Vehicles, de Brabantse producent van elektrische vrachtwagens, bussen en auto’s, is failliet verklaard.

Dat meldt het FD. Inmiddels heeft zich een aantal partijen gemeld voor een doorstart van het bedrijf dat een van de boegbeelden was van groen vervoer in Nederland. ‘Een aantal gegadigden heeft zich gemeld en met een aantal heb ik ook al gesproken’, aldus curator Sjoerd Tilman van Mannaerts Appels Advocaten uit Breda. ‘Zij hebben daadwerkelijk interesse, dus ik ben positief gestemd over een eventuele doorstart.’

Tilman heeft van de directie van AGV begrepen dat het bedrijf aan ‘zijn eigen succes ten onder is gegaan’. Het bedrijf uit Oosterhout had enkele grote opdrachten binnengehaald, maar was daardoor in liquiditeitsproblemen terecht gekomen.

De directie van het bedrijf, waarin de Brabantse Ontwikkelijks Maatschappij een belang van 36% heeft, heeft zelf het faillissement aangevraagd. De BOM heeft ook een achtergestelde lening verstrekt en behoort daarmee tot een van de schuldeisers die nog geld tegoed hebben van AGV. In totaal bedraagt de hele schuldenlast van AGV meer dan 5 mln, aldus Tilman. De bank is volgens hem de grootste crediteur. De Stichting Doen, een bekend investeerder in ‘groene’ bedrijven, is een van de andere schuldeisers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektrische voertuigproducent AGV failliet - Automobielmanagement.nl

Elektrische voertuigproducent AGV failliet

All Green Vehicles, de Brabantse producent van elektrische vrachtwagens, bussen en auto’s, is failliet verklaard.

Dat meldt het FD. Inmiddels heeft zich een aantal partijen gemeld voor een doorstart van het bedrijf dat een van de boegbeelden was van groen vervoer in Nederland. ‘Een aantal gegadigden heeft zich gemeld en met een aantal heb ik ook al gesproken’, aldus curator Sjoerd Tilman van Mannaerts Appels Advocaten uit Breda. ‘Zij hebben daadwerkelijk interesse, dus ik ben positief gestemd over een eventuele doorstart.’

Tilman heeft van de directie van AGV begrepen dat het bedrijf aan ‘zijn eigen succes ten onder is gegaan’. Het bedrijf uit Oosterhout had enkele grote opdrachten binnengehaald, maar was daardoor in liquiditeitsproblemen terecht gekomen.

De directie van het bedrijf, waarin de Brabantse Ontwikkelijks Maatschappij een belang van 36% heeft, heeft zelf het faillissement aangevraagd. De BOM heeft ook een achtergestelde lening verstrekt en behoort daarmee tot een van de schuldeisers die nog geld tegoed hebben van AGV. In totaal bedraagt de hele schuldenlast van AGV meer dan 5 mln, aldus Tilman. De bank is volgens hem de grootste crediteur. De Stichting Doen, een bekend investeerder in ‘groene’ bedrijven, is een van de andere schuldeisers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding