Dat maakte het Amsterdamse bedrijf vandaag (donderdag) bekend. De reorganisatie werd al eerder aangekondigd.

Het betreft 10% van het personeelsbestand. Er worden  255 medewerkers ontslagen, waarvan de helft in Nederland. De overige mensen vloeien via natuurlijk verloop af, meldt het bedrijf. De reorganisatie gaat ongeveer 14 miljoen euro kosten. In 2012 wil TomTom een besparing van ongeveer 50 miljoen euro realiseren.

De bestaande onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten worden gebundeld in tien productgroepen. Volgens algemeen directeur Harold Goddijn geeft de nieuwe structuur meer transparantie en de mogelijkheid om verantwoording af te leggen. Ook zou de tijd tussen ontwikkeling en het in de markt zetten, door de maatregel worden verkort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding