Truckfabrikant DAF brengt opnieuw productie terug

De Eindhovense truckfabrikant DAF brengt opnieuw de productie terug. Enkele honderden uitzendkrachten verliezen daardoor hun baan.

Volgens president-directeur Harrie Schippers van DAF stellen vanwege de onzekere economische omstandigheden en de eurocrisis veel vervoerders de aanschaf van nieuwe vrachtwagens uit. Dat resulteert volgens hem in een lagere marktvraag, waarmee ook DAF te maken heeft.

Om het productievolume in lijn te brengen met de lagere marktvraag, wordt de productie met ingang van 9 januari verlaagd van 184 naar 164 trucks per dag, waarvan 142 in Eindhoven en 22 bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië. Bovendien worden voor de truckfabriek in Eindhoven voor januari en februari elk twee dagen productie uitgeroosterd.

Eind oktober meldde DAF voor het eerst een verlaging van de productie na vijf opeenvolgende productieverhogingen. Korte tijd later werd ook bekend gemaakt dat twee weken rond de kerst niet gewerkt zou worden. Naast het normale kerstreces vindt in de eerste week van januari bij DAF geen productie plaats.

 ‘Dat het productievolume wordt teruggebracht, betekent helaas ook een vermindering van het aantal uitzendkrachten’, aldus president-directeur Harrie Schippers. ‘Dat zijn vervelende beslissingen – vooral voor de medewerkers die het betreft – maar we moeten nu eenmaal mee-ademen met de marktvraag en op klantenorder produceren. We stellen alles in het werk om de betrokken medewerkers zo snel mogelijk persoonlijk te informeren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Truckfabrikant DAF brengt opnieuw productie terug - Automobielmanagement.nl

Truckfabrikant DAF brengt opnieuw productie terug

De Eindhovense truckfabrikant DAF brengt opnieuw de productie terug. Enkele honderden uitzendkrachten verliezen daardoor hun baan.

Volgens president-directeur Harrie Schippers van DAF stellen vanwege de onzekere economische omstandigheden en de eurocrisis veel vervoerders de aanschaf van nieuwe vrachtwagens uit. Dat resulteert volgens hem in een lagere marktvraag, waarmee ook DAF te maken heeft.

Om het productievolume in lijn te brengen met de lagere marktvraag, wordt de productie met ingang van 9 januari verlaagd van 184 naar 164 trucks per dag, waarvan 142 in Eindhoven en 22 bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië. Bovendien worden voor de truckfabriek in Eindhoven voor januari en februari elk twee dagen productie uitgeroosterd.

Eind oktober meldde DAF voor het eerst een verlaging van de productie na vijf opeenvolgende productieverhogingen. Korte tijd later werd ook bekend gemaakt dat twee weken rond de kerst niet gewerkt zou worden. Naast het normale kerstreces vindt in de eerste week van januari bij DAF geen productie plaats.

 ‘Dat het productievolume wordt teruggebracht, betekent helaas ook een vermindering van het aantal uitzendkrachten’, aldus president-directeur Harrie Schippers. ‘Dat zijn vervelende beslissingen – vooral voor de medewerkers die het betreft – maar we moeten nu eenmaal mee-ademen met de marktvraag en op klantenorder produceren. We stellen alles in het werk om de betrokken medewerkers zo snel mogelijk persoonlijk te informeren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding