De partij in kwestie is CHTC, onderdeel van  China Hi-Tech Group Company, heeft zijn oorsprong in de textielmachines maar ook al enige tijd actief is in de automobielbranche. Zowel stadsbussen, lichte en zwaardere bedrijfswagens zijn al business voor het bedrijf.  CHTC was volgens de curator één van de kandidaten.  "Er waren meer belangstellenden maar wij denken dat dit het beste resultaat is", zegt Bas Willemse van Wijn & Stael Advocaten uit Utrecht in de Veenendaalse Krant. Van eventuele problemen met DAF, die geen kostbare informatie in Chinese handen zou willen geven, was bij de curator niets bekend. "De overname is rond", zegt Willemse in de krant.  

Ginaf wordt als merk voortgezet naar de huidige standaard, waarbij het op nationaal als op internationaal niveau gaat opereren. Nederland blijft hierbij de bakermat.  Dit is nagenoeg in lijn met de reeds uitgezette koers van Ginaf en nadere details moeten binnen afzienbare tijd worden uitgewerkt.

In 1948 werd het bedrijf Ginaf opgericht in Ederveen en dertig jaar later werd de productieafdeling uitgebreid met een vestiging in Veenendaal.  Midden jaren negentig werd Ginaf Trucks in Veenendaal een apart bedrijf, los van Ginaf Service. Bij het bedrijf aan de Wageningselaan in Veenendaal werkten 64 mensen. Eind november werd het faillissement aangevraagd dat de rechtbank in Utrecht begin december definitief uitsprak.

CHTC verwacht begin 2012 het ‘nieuwe’ Ginaf operationeel te hebben.