TomTom: Gebruik live services verdubbeld in 2011

TomTom, de fabrikant van navigatiesystemen, stelt dat het aantal gebruikers van hun live services, waarbij abonnees real-time verkeersinformatie ontvangen, meer dan verdubbeld is in 2011.

Volgens het bedrijf maken er op dit moment 1,5 miljoen bestuurders gebruik van de dienst, ten opzichte van 690.000 gebruikers begin 2011. Tegen een jaarlijkse abonnementsprijs levert TomTom een dienst die de snelste route berekent, waarbij rekening wordt gehouden met files, en die bestuurders waarschuwt voor flitsers.

De verkoop van deze abonnementen moet compenseren voor een vertraging van de verkoop in persoonlijke navigatieapparatuur, een markt die aan het einde van het derde kwartaal met 19% is gekrompen ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom: Gebruik live services verdubbeld in 2011 - Automobielmanagement.nl

TomTom: Gebruik live services verdubbeld in 2011

TomTom, de fabrikant van navigatiesystemen, stelt dat het aantal gebruikers van hun live services, waarbij abonnees real-time verkeersinformatie ontvangen, meer dan verdubbeld is in 2011.

Volgens het bedrijf maken er op dit moment 1,5 miljoen bestuurders gebruik van de dienst, ten opzichte van 690.000 gebruikers begin 2011. Tegen een jaarlijkse abonnementsprijs levert TomTom een dienst die de snelste route berekent, waarbij rekening wordt gehouden met files, en die bestuurders waarschuwt voor flitsers.

De verkoop van deze abonnementen moet compenseren voor een vertraging van de verkoop in persoonlijke navigatieapparatuur, een markt die aan het einde van het derde kwartaal met 19% is gekrompen ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding