Men laat weten dat de divisie Saab Parts buiten het faillissement is gebleven en dus door zal gaan met het leveren van onderdelen voor onderhoud en reparatie. Klanten kunnen dus hun auto zoals zij gewend zijn blijven laten onderhouden en repareren bij het officiële netwerk van de 38 Nederlandse Saab dealers en erkende reparateurs.

De importeur wijst er bovendien op dat in Nederland Saab tot op heden werd ingevoerd door Beherman Nederland, een privé-onderneming, die evenmin is betrokken bij het faillissement van Saab Automobile. "Beherman zal uiteraard niet meer in staat zijn de levering te garanderen van nieuwe Saab personenauto’s, maar gaat wel verder met het leveren van onderdelen", zo meldt de importeur.

Mocht u trouwens nog zin hebben in een nieuwe Saab: er zullen, gebruik makend van de onderdelen die nog in Trollhättan voorradig zijn, nog circa 100 exemplaren gebouwd worden. Die gaan niet het museum in maar zullen worden verkocht om de schuldeisers tegemoet te komen. Op garantie hoeft u evenwel niet te rekenen. Ja, tot de showroomdeur.