Rechtszaak om naam website porscheforum.nl

Twee websites hebben bijna hetzelfde adres. Het gaat om www.porscheforum.nl en om www.hetporscheforum.nl. De eigenaar van de eerste site, Wirozo Beheer in Wageningen, wil dat de domeinnaam van de tweede verdwijnt.

Dat meldde de editie Salland van het dagblad De Stentor. Op de site www.porscheforum.nl van Wirozo Beheer kunnen liefhebbers van het merk Porsche met elkaar praten. Volgens de advocaat zou de website 2,5 duizend gebruikers hebben. Wirozo sleepte in deze zaak Marcel Blind uit het Overijsselse Olst voor de rechter omdat hij de eigenaar zou zijn van de website www.hetporscheforum.nl. Blind ontkende dat, want de domeinnaam is van zijn BV en Blind is dus niet persoonlijk juridisch eigenaar. Bovendien heeft hij de website met anderen opgericht.

Wirozo vindt dat hetporscheforum meelift op het succes van porscheforum. Blind zou uit rancune hebben gehandeld omdat hij niet meer op porscheforum mag vanwege het overtreden van de spelregels. Blind ontkende dat en zei de domeinnaam al te hebben aangevraagd voordat hij van de website werd geweerd.

Wirozo eist dat de naam www.hetporscheforum.nl verdwijnt en wordt overgedragen aan Wirozo, zodat niet iemand anders er weer mee aan de haal gaat. Blind noemde de eis belachelijk. Een poging om ‘op de gang’ om tot een andere naam te komen, mislukte. Wirozo wilde namelijk dat de woorden porsche en forum niet samen in de naam voorkomen en Blind vond juist dat die twee woorden essentieel zijn. De rechter zal zich binnenkort over deze zaak uitspreken.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties
Rechtszaak om naam website porscheforum.nl - Automobielmanagement.nl

Rechtszaak om naam website porscheforum.nl

Twee websites hebben bijna hetzelfde adres. Het gaat om www.porscheforum.nl en om www.hetporscheforum.nl. De eigenaar van de eerste site, Wirozo Beheer in Wageningen, wil dat de domeinnaam van de tweede verdwijnt.

Dat meldde de editie Salland van het dagblad De Stentor. Op de site www.porscheforum.nl van Wirozo Beheer kunnen liefhebbers van het merk Porsche met elkaar praten. Volgens de advocaat zou de website 2,5 duizend gebruikers hebben. Wirozo sleepte in deze zaak Marcel Blind uit het Overijsselse Olst voor de rechter omdat hij de eigenaar zou zijn van de website www.hetporscheforum.nl. Blind ontkende dat, want de domeinnaam is van zijn BV en Blind is dus niet persoonlijk juridisch eigenaar. Bovendien heeft hij de website met anderen opgericht.

Wirozo vindt dat hetporscheforum meelift op het succes van porscheforum. Blind zou uit rancune hebben gehandeld omdat hij niet meer op porscheforum mag vanwege het overtreden van de spelregels. Blind ontkende dat en zei de domeinnaam al te hebben aangevraagd voordat hij van de website werd geweerd.

Wirozo eist dat de naam www.hetporscheforum.nl verdwijnt en wordt overgedragen aan Wirozo, zodat niet iemand anders er weer mee aan de haal gaat. Blind noemde de eis belachelijk. Een poging om ‘op de gang’ om tot een andere naam te komen, mislukte. Wirozo wilde namelijk dat de woorden porsche en forum niet samen in de naam voorkomen en Blind vond juist dat die twee woorden essentieel zijn. De rechter zal zich binnenkort over deze zaak uitspreken.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties