TomTom tekent smartphonedeal met Samsung

Navigatiedienstverlener TomTom heeft een strategische overeenkomst getekend met het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung.

TomTom zal kaarten en locatiecontent leveren voor de Wave 3-smartphone van Samsung. Dat maakte TomTom vandaag (dinsdag) bekend zonder financiële details te publiceren.

Door de overeenkomst krijgt Samsung toegang tot onder meer navigatiedata van meer dan 200 landen, ruim 35 miljoen kilometer aan wegen, 3D-stedenkaarten en 3D-bezienswaardigheden. Een woordvoerster van TomTom kon niet zeggen voor hoeveel smartphones de overeenkomst geldt.

De Wave 3 is de nieuwste smartphone met het besturingssysteem Bada van Samsung. Analisten schatten dat Samsung in het vierde kwartaal wereldwijd ongeveer 32 miljoen smartphones heeft verkocht. Samsung is in de loop van 2011 Apple en Nokia voorbijgestreefd als grootste fabrikant van smartphones. In het derde kwartaal van het jaar verkochten de Koreanen meer dan 20 miljoen exemplaren.

De deal komt voor TomTom niet ongelegen. Het bedrijf kampt met een structureel krimpende markt voor traditionele navigatiekastjes en zoekt zijn groei voornamelijk in de markt voor inbouwsystemen. Die activiteiten zijn echter nog niet groot genoeg om de daling elders in het bedrijf te compenseren.

In december werd bekend dat TomTom 457 banen ofwel 10% van de werkgelegenheid schrapt, als deel van zijn plan om het bedrijf slagvaardiger en minder bureaucratisch te maken. Met het plan hopen de Amsterdammers de jaarlijkse kosten met €50 mln te verlagen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom tekent smartphonedeal met Samsung - Automobielmanagement.nl

TomTom tekent smartphonedeal met Samsung

Navigatiedienstverlener TomTom heeft een strategische overeenkomst getekend met het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung.

TomTom zal kaarten en locatiecontent leveren voor de Wave 3-smartphone van Samsung. Dat maakte TomTom vandaag (dinsdag) bekend zonder financiële details te publiceren.

Door de overeenkomst krijgt Samsung toegang tot onder meer navigatiedata van meer dan 200 landen, ruim 35 miljoen kilometer aan wegen, 3D-stedenkaarten en 3D-bezienswaardigheden. Een woordvoerster van TomTom kon niet zeggen voor hoeveel smartphones de overeenkomst geldt.

De Wave 3 is de nieuwste smartphone met het besturingssysteem Bada van Samsung. Analisten schatten dat Samsung in het vierde kwartaal wereldwijd ongeveer 32 miljoen smartphones heeft verkocht. Samsung is in de loop van 2011 Apple en Nokia voorbijgestreefd als grootste fabrikant van smartphones. In het derde kwartaal van het jaar verkochten de Koreanen meer dan 20 miljoen exemplaren.

De deal komt voor TomTom niet ongelegen. Het bedrijf kampt met een structureel krimpende markt voor traditionele navigatiekastjes en zoekt zijn groei voornamelijk in de markt voor inbouwsystemen. Die activiteiten zijn echter nog niet groot genoeg om de daling elders in het bedrijf te compenseren.

In december werd bekend dat TomTom 457 banen ofwel 10% van de werkgelegenheid schrapt, als deel van zijn plan om het bedrijf slagvaardiger en minder bureaucratisch te maken. Met het plan hopen de Amsterdammers de jaarlijkse kosten met €50 mln te verlagen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding