Frits Hessing: ‘Louwman wil gewoon mijn bedrijf inpikken’

“Louwman wil gewoon mijn bedrijf inpikken.” In dagblad De Telegraaf zegt Frits Hessing geen andere conclusie te kunnen trekken. “En dat ondanks de afspraken die we eerder hadden gemaakt.”

Dat zouden afspraken zijn over hoe samen op te trekken in de automobielbranche maar ook op het gebied van onroerend goed. Die zijn volgens Hessing niet nagekomen. Het project villawijk Bloeyendael, gepland op en nabij het oude bedrijfsterrein van Hessing in De Bilt, is een jarenlang lopend plan waar Hessing langzaam op leeg liep.

De gemeente De Bilt had vanaf 2000 plannen met het Hessing-bedrijfsterrein – de bestemmingsplannen voorzagen in een combinatie van industrieterrein en woningbouw. Dat waren plannen die de ondernemer Frits Hessing niet zag zitten. Vanaf 2005 ontwikkelde hij plannen voor luxe woningbouw op het terrein. Al in 2006 was er felle oppositie  in de gemeenteraad over de ‘dure appartementen’ die Hessing op zijn bedrijfsterrein wil plaatsen. De gemeente moppert en pleit voor sociale woningbouw.  Hoewel er nog een beroep bij de rechtbank in Utrecht is ingediend,  kreeg Hessing  eind 2010 van de gemeente De Bilt toch groen licht. Inmiddels had Hessing via financieringsbedrijf Alcredis zijn autocollega Louwman voor tien miljoen euro binnengehaald. Het plan van een omheind villapark bleek echter niet aan te slaan. Een reclamespot in het televisieprogramma van Harry Mens, waar een woordvoerder zei veertig van de geplande villa’s te hebben verkocht, blijkt vooral blufpoker te zijn geweest in een laatste poging de verkoop van de villa’s op gang te trekken.
Via Alcredis heeft Louwman nu de stekker eruit getrokken door het faillissement van zijn oud-collega Frits Hessing aan te vragen. Louwman wil desgevraagd geen commentaar geven op de ontstane situatie.

Zie ook: Voorraad Hessing naar Louwman

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Echte ondernemers zijn niet bang om een keer op hun bek te gaan ipv elkaar tegenwerken moeten de autoimporteurs samenwerken om iets te ondernemen tegen de expansiedrift van de Duitsers Porsche, Mercedes, VW. Heb respect voor Frits hessing en andere VOC andernemers die lef hebben.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op

Een paar mensen weten er het fijne van maar het is natuurlijk erg jammer dat Louman geen betalingsregeling wil treffen met Hessing. Had een hoop ellende kunnen schelen. Vergeet niet dat het autobedrijf goed liep, de rijken zijn namelijk nog steeds rijk. Kom op Louman …laat Hessing niet ten onder gaan.

Geplaatst door: Gerard op

spreken is zilver…..

Geplaatst door: Peter Bohutnik op

Het is alleen maar sneu voor de werknemers. Hessing zelf zal er vast niet ineens economy class voor hoeven te vliegen naar de Kaaiman Eilanden…

Geplaatst door: T op

Hoe kan nu toch een bedrag van deze grootorde niet “regelbaar” zijn onder nette zakenmensen van dit kaliber? Hessing is toch veel meer waard zeker? Dhr.Louwman kan toch niet hard maken dat hij “geen keus had” ?!!!
Ik leef mee met de ondernemer, zijn familie en met alle betrokkenen.
Dhr. Louwman is blijkbaar van het allooi waar U beter geen zaken mee doet.

Geplaatst door: Cees op
Frits Hessing: ‘Louwman wil gewoon mijn bedrijf inpikken’ - Automobielmanagement.nl

Frits Hessing: ‘Louwman wil gewoon mijn bedrijf inpikken’

“Louwman wil gewoon mijn bedrijf inpikken.” In dagblad De Telegraaf zegt Frits Hessing geen andere conclusie te kunnen trekken. “En dat ondanks de afspraken die we eerder hadden gemaakt.”

Dat zouden afspraken zijn over hoe samen op te trekken in de automobielbranche maar ook op het gebied van onroerend goed. Die zijn volgens Hessing niet nagekomen. Het project villawijk Bloeyendael, gepland op en nabij het oude bedrijfsterrein van Hessing in De Bilt, is een jarenlang lopend plan waar Hessing langzaam op leeg liep.

De gemeente De Bilt had vanaf 2000 plannen met het Hessing-bedrijfsterrein – de bestemmingsplannen voorzagen in een combinatie van industrieterrein en woningbouw. Dat waren plannen die de ondernemer Frits Hessing niet zag zitten. Vanaf 2005 ontwikkelde hij plannen voor luxe woningbouw op het terrein. Al in 2006 was er felle oppositie  in de gemeenteraad over de ‘dure appartementen’ die Hessing op zijn bedrijfsterrein wil plaatsen. De gemeente moppert en pleit voor sociale woningbouw.  Hoewel er nog een beroep bij de rechtbank in Utrecht is ingediend,  kreeg Hessing  eind 2010 van de gemeente De Bilt toch groen licht. Inmiddels had Hessing via financieringsbedrijf Alcredis zijn autocollega Louwman voor tien miljoen euro binnengehaald. Het plan van een omheind villapark bleek echter niet aan te slaan. Een reclamespot in het televisieprogramma van Harry Mens, waar een woordvoerder zei veertig van de geplande villa’s te hebben verkocht, blijkt vooral blufpoker te zijn geweest in een laatste poging de verkoop van de villa’s op gang te trekken.
Via Alcredis heeft Louwman nu de stekker eruit getrokken door het faillissement van zijn oud-collega Frits Hessing aan te vragen. Louwman wil desgevraagd geen commentaar geven op de ontstane situatie.

Zie ook: Voorraad Hessing naar Louwman

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Echte ondernemers zijn niet bang om een keer op hun bek te gaan ipv elkaar tegenwerken moeten de autoimporteurs samenwerken om iets te ondernemen tegen de expansiedrift van de Duitsers Porsche, Mercedes, VW. Heb respect voor Frits hessing en andere VOC andernemers die lef hebben.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op

Een paar mensen weten er het fijne van maar het is natuurlijk erg jammer dat Louman geen betalingsregeling wil treffen met Hessing. Had een hoop ellende kunnen schelen. Vergeet niet dat het autobedrijf goed liep, de rijken zijn namelijk nog steeds rijk. Kom op Louman …laat Hessing niet ten onder gaan.

Geplaatst door: Gerard op

spreken is zilver…..

Geplaatst door: Peter Bohutnik op

Het is alleen maar sneu voor de werknemers. Hessing zelf zal er vast niet ineens economy class voor hoeven te vliegen naar de Kaaiman Eilanden…

Geplaatst door: T op

Hoe kan nu toch een bedrag van deze grootorde niet “regelbaar” zijn onder nette zakenmensen van dit kaliber? Hessing is toch veel meer waard zeker? Dhr.Louwman kan toch niet hard maken dat hij “geen keus had” ?!!!
Ik leef mee met de ondernemer, zijn familie en met alle betrokkenen.
Dhr. Louwman is blijkbaar van het allooi waar U beter geen zaken mee doet.

Geplaatst door: Cees op