Dat zouden afspraken zijn over hoe samen op te trekken in de automobielbranche maar ook op het gebied van onroerend goed. Die zijn volgens Hessing niet nagekomen. Het project villawijk Bloeyendael, gepland op en nabij het oude bedrijfsterrein van Hessing in De Bilt, is een jarenlang lopend plan waar Hessing langzaam op leeg liep.

De gemeente De Bilt had vanaf 2000 plannen met het Hessing-bedrijfsterrein – de bestemmingsplannen voorzagen in een combinatie van industrieterrein en woningbouw. Dat waren plannen die de ondernemer Frits Hessing niet zag zitten. Vanaf 2005 ontwikkelde hij plannen voor luxe woningbouw op het terrein. Al in 2006 was er felle oppositie  in de gemeenteraad over de ‘dure appartementen’ die Hessing op zijn bedrijfsterrein wil plaatsen. De gemeente moppert en pleit voor sociale woningbouw.  Hoewel er nog een beroep bij de rechtbank in Utrecht is ingediend,  kreeg Hessing  eind 2010 van de gemeente De Bilt toch groen licht. Inmiddels had Hessing via financieringsbedrijf Alcredis zijn autocollega Louwman voor tien miljoen euro binnengehaald. Het plan van een omheind villapark bleek echter niet aan te slaan. Een reclamespot in het televisieprogramma van Harry Mens, waar een woordvoerder zei veertig van de geplande villa’s te hebben verkocht, blijkt vooral blufpoker te zijn geweest in een laatste poging de verkoop van de villa’s op gang te trekken.
Via Alcredis heeft Louwman nu de stekker eruit getrokken door het faillissement van zijn oud-collega Frits Hessing aan te vragen. Louwman wil desgevraagd geen commentaar geven op de ontstane situatie.

Zie ook: Voorraad Hessing naar Louwman