Commissarissen weg bij Swedish Automobile

Swedish Automobile (Swan) heeft bekendgemaakt dat drie commissarissen en een directeur met onmiddellijke ingang zijn opgestapt door verschil van mening met Victor Muller. Die overweegt Spyker toch te behouden en uit te breiden met acquisities.

Het vertrek betreft de commissarissen Hans Hugenholtz, Maurizio La Noce en Alex Roepers en de directeur Rob Schuijt. Het verschil van mening gaat over de mogelijkheden van financiering van Swedish Automobile na het bankroet van Saab Automobile en over de toekomst van Swedish Automobile en zijn overgebleven dochtermerk Spyker. Muller zal voorstellen doen voor nieuwe leden van de raad van commissarissen en voor het management. In de nabije toekomst zal een aandeelhoudersvergadering plaatsvinden om die benoemingen te bekrachtigen.    

In het bericht dankt Muller de betrokkenen voor hun jaren van toewijding. "Met het verlies van Saab is er een drastische verandering gekomen in het perspectief voor Swedish Automobile en het bedrijf moet zich dienovereenkomstig aanpassen. We bekijken nu alle mogelijke opties voor Swan en praten nog steeds over de mogelijke verkoop van Spyker. Maar het is ook mogelijk dat Spyker behouden blijft en dat we de business gaat uitbreiden door middel van acquisities."   

Commissarissen weg bij Swedish Automobile - Automobielmanagement.nl

Commissarissen weg bij Swedish Automobile

Swedish Automobile (Swan) heeft bekendgemaakt dat drie commissarissen en een directeur met onmiddellijke ingang zijn opgestapt door verschil van mening met Victor Muller. Die overweegt Spyker toch te behouden en uit te breiden met acquisities.

Het vertrek betreft de commissarissen Hans Hugenholtz, Maurizio La Noce en Alex Roepers en de directeur Rob Schuijt. Het verschil van mening gaat over de mogelijkheden van financiering van Swedish Automobile na het bankroet van Saab Automobile en over de toekomst van Swedish Automobile en zijn overgebleven dochtermerk Spyker. Muller zal voorstellen doen voor nieuwe leden van de raad van commissarissen en voor het management. In de nabije toekomst zal een aandeelhoudersvergadering plaatsvinden om die benoemingen te bekrachtigen.    

In het bericht dankt Muller de betrokkenen voor hun jaren van toewijding. "Met het verlies van Saab is er een drastische verandering gekomen in het perspectief voor Swedish Automobile en het bedrijf moet zich dienovereenkomstig aanpassen. We bekijken nu alle mogelijke opties voor Swan en praten nog steeds over de mogelijke verkoop van Spyker. Maar het is ook mogelijk dat Spyker behouden blijft en dat we de business gaat uitbreiden door middel van acquisities."