Vakbond CNV Vakmensen meldt dat het personeel met twintig bussen en tientallen auto’s (van NedCar) vanuit Zuid-Limburg naar het Malieveld in Den Haag komen. "We willen duidelijk maken dat de politiek alles uit de kast moet trekken om NedCar weer een nieuwe toekomst te geven", zegt CNV-bestuurder Jean-Marie Severijns. "Het gaat om zoveel banen. Niet alleen bij NedCar zelf, maar ook bij toeleveranciers. In totaal staat de werkgelegenheid van zo’n drieduizend mensen op het spel."

De demonstranten worden op het Malieveld toegesproken door onder meer minister Verhagen van Economische Zaken, PvdA-fractieleider Job Cohen en GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap. Enkele honderden NedCar-werknemers zullen in de avond het debat over NedCar in de Tweede Kamer bijwonen. Het is overigens de vraag wat Nederland kan doen. NedCar is honderd procent eigendom van het Japanse Mitsubishi sinds 2001.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding