Kabinet zet in op doorstart NedCar

Nog deze week vinden er ‘gesprekken’ plaats met partijen die interesse zouden hebben getoond voor NedCar. Maar het is onduidelijk hoe serieus de belangstelling is en onder welke voorwaarden een eventuele overname tot stand zou komen. Minister Kamp van Sociale Zaken benadrukte dat het kabinet zal inzetten op een doorstart van NedCar

Mocht dat niet lukken, komt er een mobiliteitscentrum waarmee geprobeerd wordt mensen van werk naar werk te helpen. Zijn collega Verhagen (EZ) zei woensdag tijdens een debat over de toekomst van NedCar dat het besluit van Mitsubishi om zich terug te trekken breed bekend is geworden. Er zouden verzoeken om informatie zijn gedaan. Volgens Verhagen moet eerst duidelijk worden onder welke voorwaarden Mitsubishi NedCar zou willen overdoen aan een nieuwe partij. Economische Zaken heeft Mitsubishi al eerder een bedrag in het vooruitzicht gesteld als het de assemblage van zijn auto’s in Limburg zou voortzetten. Datzelfde bedrag is nu onder dezelfde voorwaarden beschikbaar voor een mogelijke koper. Om overheidssteun te krijgen, moet een koper een levensvatbaar plan hebben en verzekeren dat er langjarig geproduceerd gaat worden. De Staat zal niet (opnieuw) gaan participeren in de Limburgse fabriek, zei Verhagen.

Aanstaande maandag (20 februari) zal Verhagen naar Japan reizen om onder meer die vraag te stellen aan de Mitsubishi-bazen. Verhagen vindt dat het Japanse concern een verantwoordelijkheid heeft om te onderzoeken of er een toekomst is voor NedCar in andere handen. Ook zal hij er bij de Japanners op aandringen dat ze zich houden aan afspraken over een goed sociaal plan, mochten er mensen op straat komen te staan. De minister zegt goede contacten te hebben met het Japanse concern. Hij zag geen reden dat premier Rutte mee zou moeten gaan, wat enkele partijen gevraagd hadden. (ANP/FD)

Op NU.nl staan diverse foto’s.  

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mooi zo, ik hoop voor al die mensen dat het lukt, linksom of rechtsom.

Geplaatst door: Monique Bakx op
Kabinet zet in op doorstart NedCar - Automobielmanagement.nl

Kabinet zet in op doorstart NedCar

Nog deze week vinden er ‘gesprekken’ plaats met partijen die interesse zouden hebben getoond voor NedCar. Maar het is onduidelijk hoe serieus de belangstelling is en onder welke voorwaarden een eventuele overname tot stand zou komen. Minister Kamp van Sociale Zaken benadrukte dat het kabinet zal inzetten op een doorstart van NedCar

Mocht dat niet lukken, komt er een mobiliteitscentrum waarmee geprobeerd wordt mensen van werk naar werk te helpen. Zijn collega Verhagen (EZ) zei woensdag tijdens een debat over de toekomst van NedCar dat het besluit van Mitsubishi om zich terug te trekken breed bekend is geworden. Er zouden verzoeken om informatie zijn gedaan. Volgens Verhagen moet eerst duidelijk worden onder welke voorwaarden Mitsubishi NedCar zou willen overdoen aan een nieuwe partij. Economische Zaken heeft Mitsubishi al eerder een bedrag in het vooruitzicht gesteld als het de assemblage van zijn auto’s in Limburg zou voortzetten. Datzelfde bedrag is nu onder dezelfde voorwaarden beschikbaar voor een mogelijke koper. Om overheidssteun te krijgen, moet een koper een levensvatbaar plan hebben en verzekeren dat er langjarig geproduceerd gaat worden. De Staat zal niet (opnieuw) gaan participeren in de Limburgse fabriek, zei Verhagen.

Aanstaande maandag (20 februari) zal Verhagen naar Japan reizen om onder meer die vraag te stellen aan de Mitsubishi-bazen. Verhagen vindt dat het Japanse concern een verantwoordelijkheid heeft om te onderzoeken of er een toekomst is voor NedCar in andere handen. Ook zal hij er bij de Japanners op aandringen dat ze zich houden aan afspraken over een goed sociaal plan, mochten er mensen op straat komen te staan. De minister zegt goede contacten te hebben met het Japanse concern. Hij zag geen reden dat premier Rutte mee zou moeten gaan, wat enkele partijen gevraagd hadden. (ANP/FD)

Op NU.nl staan diverse foto’s.  

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mooi zo, ik hoop voor al die mensen dat het lukt, linksom of rechtsom.

Geplaatst door: Monique Bakx op