Markt autoverzekeringen in beweging

Zowel de markt voor zakelijke autoverzekeringen als die van standaard autoverzekeringen is in beweging.

Delta Lloyd heeft de brutopremies van individuele zakelijke personenautoverzekeringen gewijzigd. Dit meldt AMweb. Voor specifieke segmenten kan de premie-aanpassing een verhoging inhouden, maar veelal zullen verzekerden kunnen profiteren van een gunstigere premie, aldus de verzekeraar. Volgens AMweb wilde Delta Lloyd niet zeggen wat precies de achtergronden zijn van de premieaanpassingen en ook niet met welke percentages de premies zullen stijgen of dalen. De premie-aanpassing zal met ingang van heden worden toegepast op alle nieuwe verzekeringen en bij mutaties van bestaande verzekeringen. De lopende polissen zullen vanaf 1 maart per hoofdpremievervaldatum worden aangepast.

Verzekeringssite.nl meldt dat autoverzekeringen 11% duurder zijn dan vorig jaar. Dit constateert de website op basis van een vergelijking van 4500 aangevraagde offertes. Het zijn vooral de WA-premies die stijgen: met gemiddeld bijna 50 euro. Dat komt neer op een plus van 16%. De premies van volledige casco-dekking stegen met 28 euro, oftewel 6%, aanzienlijk minder dus.

Autoverzekeraars moeten van De Nederlandsche Bank grotere reserves aanleggen en veel autoverzekeraars hebben hun WA-premie opgetrokken, aldus Verzekeringssite. De premieverhoging geldt vooral voor risicogroepen, zoals jongeren. Voor autorijders tussen de 18 en 23 jaar steeg de premie met gemiddeld 16%.

De premies van verzekeraars die werken met tussenpersonen zijn met 12% gestegen, die van zogeheten direct writers met slechts 9%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kijk voor de verschillende vormen ook op Autoverzekering vergelijken

Geplaatst door: Pintie op
Markt autoverzekeringen in beweging - Automobielmanagement.nl

Markt autoverzekeringen in beweging

Zowel de markt voor zakelijke autoverzekeringen als die van standaard autoverzekeringen is in beweging.

Delta Lloyd heeft de brutopremies van individuele zakelijke personenautoverzekeringen gewijzigd. Dit meldt AMweb. Voor specifieke segmenten kan de premie-aanpassing een verhoging inhouden, maar veelal zullen verzekerden kunnen profiteren van een gunstigere premie, aldus de verzekeraar. Volgens AMweb wilde Delta Lloyd niet zeggen wat precies de achtergronden zijn van de premieaanpassingen en ook niet met welke percentages de premies zullen stijgen of dalen. De premie-aanpassing zal met ingang van heden worden toegepast op alle nieuwe verzekeringen en bij mutaties van bestaande verzekeringen. De lopende polissen zullen vanaf 1 maart per hoofdpremievervaldatum worden aangepast.

Verzekeringssite.nl meldt dat autoverzekeringen 11% duurder zijn dan vorig jaar. Dit constateert de website op basis van een vergelijking van 4500 aangevraagde offertes. Het zijn vooral de WA-premies die stijgen: met gemiddeld bijna 50 euro. Dat komt neer op een plus van 16%. De premies van volledige casco-dekking stegen met 28 euro, oftewel 6%, aanzienlijk minder dus.

Autoverzekeraars moeten van De Nederlandsche Bank grotere reserves aanleggen en veel autoverzekeraars hebben hun WA-premie opgetrokken, aldus Verzekeringssite. De premieverhoging geldt vooral voor risicogroepen, zoals jongeren. Voor autorijders tussen de 18 en 23 jaar steeg de premie met gemiddeld 16%.

De premies van verzekeraars die werken met tussenpersonen zijn met 12% gestegen, die van zogeheten direct writers met slechts 9%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kijk voor de verschillende vormen ook op Autoverzekering vergelijken

Geplaatst door: Pintie op