Mitsubishi praat met ministerie over NedCar

Voorzitter Hiroshi Harunari van de Raad van Commissarissen van NedCar heeft vandaag een onderhoud met topambtenaar Chris Buijink over de toekomst van de Limburgse autofabriek.

Een van de gespreksonderwerpen is welke voorwaarden het Japanse moederbedrijf van NedCar stelt aan een eventuele overname door een andere partij.

Mitsubishi stopt eind dit jaar de productie van auto’s in het Limburgse Born, waardoor 1500 werknemers op straat komen te staan tenzij zich een nieuwe investeerder meldt. Harunari is verantwoordelijk voor de activiteiten van Mitsubishi in Europa.

Harunari en Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, zullen tevens een inventarisatie maken van de partijen die zich tot nu toe hebben gemeld om NedCar te kopen. Van Mitsubishi mag het bedrijf voor het symbolische bedrag van € 1 verkocht worden, als een nieuwe investeerder ook de werknemers meeneemt. Op die manier hoopt Mitsubishi honderden miljoenen euro’s op een sociaal plan uit te sparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mitsubishi praat met ministerie over NedCar - Automobielmanagement.nl

Mitsubishi praat met ministerie over NedCar

Voorzitter Hiroshi Harunari van de Raad van Commissarissen van NedCar heeft vandaag een onderhoud met topambtenaar Chris Buijink over de toekomst van de Limburgse autofabriek.

Een van de gespreksonderwerpen is welke voorwaarden het Japanse moederbedrijf van NedCar stelt aan een eventuele overname door een andere partij.

Mitsubishi stopt eind dit jaar de productie van auto’s in het Limburgse Born, waardoor 1500 werknemers op straat komen te staan tenzij zich een nieuwe investeerder meldt. Harunari is verantwoordelijk voor de activiteiten van Mitsubishi in Europa.

Harunari en Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, zullen tevens een inventarisatie maken van de partijen die zich tot nu toe hebben gemeld om NedCar te kopen. Van Mitsubishi mag het bedrijf voor het symbolische bedrag van € 1 verkocht worden, als een nieuwe investeerder ook de werknemers meeneemt. Op die manier hoopt Mitsubishi honderden miljoenen euro’s op een sociaal plan uit te sparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding