Dat schrijft het Financieele Dagblad. Volgens minister Verhagen gaat om voorstellen met een automotive karakter, maar de commissie beoordeelt ook andere initiatieven. In zijn beoordeling schenkt men in ieder geval aandacht aan de ‘duurzame continuïteit’ voor de autofabriek, aan het realiteitsgehalte van de ingediende voorstellen, aan de financiële haalbaarheid ervan en de gevolgen voor de werkgelegenheid.

De commissie brengt advies uit aan het ministerie van Verhagen en aan de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen. De groep wijze mannen bestaat uit voorzitter Jan Zuidam, voormalig lid van de rvb van DSM en nu voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), uit Jan Mengelers, voorzitter rvb TNO en emeritus hoogleraar TU Eindhoven, en uit Nort Liebrand (automotive-deskundige) en Ben Dankbaar (hoogleraar bedrijfskunde Radboud Universiteit). Als vijfde man neemt Jan van den Belt zitting in de commissie. Hij was jarenlang financieel topman bij grote bedrijven als Shell en Océ.

Verhagen zegt in een brief aan leden van de Tweede Kamer dat zijn ministerie en eigenaar Mitsubishi hebben afgesproken geen mededelingen te doen over partijen die interesse zouden hebben voor de fabriek in Born. Tussentijdse informatie publiek maken kan een mogelijke overname schade toebrengen, meent de minister. (bron: FD)