Wander Automotive bestaat sinds 1919 en is gevestigd vlakbij de A28 in Assen. De 75 personeelsleden zijn ingelicht over de intentie. De toekomstige overname door Pouw heeft volgens partijen geen gevolgen voor het team van medewerkers. De activiteiten van Wander betreffen onder meer dealerschappen in Opel, Kia en Mazda. Daarnaast gaat het om leasemaatschappij Lease Quality en de verhuurvestiging AutoRent Wander.

"We zetten een belangrijke stap om onze plannen in Noord Nederland te realiseren", aldus directeur Jan Pouw. Het meest recente wapenfeit van Pouw Automotive Groep was de overname van Van der Molen Autogroep en Auto Lease Groningen, per 22 december jl. Behalve in het noord-Nederland is Pouw ook vertegenwoordigd in Midden, Oost, en West-Nederland. In deze regio’s voert Pouw de merken Audi, Volkswagen, Peugeot, Mercedes, Lancia, Alfa  Romeo, Smart en Jeep.

GeertJan Timmer en Alexia Oostland blijven actief in de organisatie en gaan de directie voeren van Pouw Automotive Noord. Deze noordelijke Opel, Kia, Chevrolet en Mazda divisie van Pouw Automotive Groep (PAG) met vestigingen in Assen, Haren en Groningen wil groeien binnen het noordelijke marktgebied.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding