Dit blijkt uit een document dat is ingezien door Dow Jones Newswires. Volgens een woordvoerder van TomTom heeft de beslissing echter maar betrekking op 11 banen.

Hij geeft aan dat er van de 154 medewerkers die het bedrijf in Nederland wil ontslaan al met 143 werknemers overeenstemming is bereikt over de beëindiging van het arbeidscontract. De reorganisatie is onderdeel van een plan om wereldwijd 457 werknemers te ontslaan.

De maker van navigatie apparatuur werd verplicht toestemming voor de ontslagen te vragen aan het UWV en beargumenteerde dat het schrappen van banen nodig zou zijn om voldoende liquiditeit te genereren voor verdere ontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten en voor het uitvoeren van de nodige research. Hoewel het UWV de afnemende liquiditeit erkent, verklaart het instituut in zijn beslissing dat de situatie niet zo nijpend is dat er zoveel gedwongen ontslagen zouden moeten vallen.

Een woordvoerster van het UWV wilde geen commentaar geven op individuele zaken maar gaf wel aan dat bedrijven opnieuw een verzoek kunnen doen met een uitgebreidere argumentatie.

Bron: DowJones