De automarkt bestaat sinds 1930 en is een van de grootste in Europa. Elke dinsdag komen er zo’n 500 handelaren om auto’s te verkopen aan klanten uit binnen- en buitenland.

De gemeente Utrecht besloot in 2005 dat op het Veemarktterrein woningen komen en dat de automarkt daarvoor moet wijken. De belangenvereniging van de handelaren en enkele ondernemers stapten naar de rechter, maar die stelde gisteren de gemeente in het gelijk.

Volgens de voorzieningenrechter is het belang van de vereniging en ondernemers niet geschaad. Enkel de sluiting van het complex leidt volgens de rechter niet tot sluiting van hun onderneming. Ook zei de rechter dat er geen sprake is van dubieuze en onduidelijke besluitvorming door de gemeente. De gebruikers van het complex zijn voldoende betrokken bij de gang van zaken rond de verplaatsing van de Veemarkt.

De markt verhuist nu naar een groot terrein langs de A9 bij Beverwijk. De meeste autohandelaren hebben zich al voor de nieuwe locatie ingeschreven. Kijk onderstaand filmpje vanaf 4.02.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.