Hij voelt zich aan het lijntje gehouden. Als er eind deze week geen akkoord is naar de zin van de vakbonden, dreigen die met acties en stakingen. Volgens van Rees wil Mitsubishi eerst de voortgang van de overnameonderhandelingen met het Eindhovense bedrijf VDL afwachten. Maar met de vakbonden en met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken hadden de Japanners afgesproken dat het sociaal plan los van die overnamegesprekken zou worden geregeld, benadrukte Van Rees. Bovendien wil Mitsubishi dat de vakbonden hun eisen naar beneden toe bijstellen, aldus Van Rees. "Intussen vertelt Mitsubishi ons niet wat hun inzet is. De brutaliteit ten top!".

Bij NedCar werken 1.500 mensen. Eigenaar Mitsubishi stopt eind dit jaar met de productie van auto’s in Limburg. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken noemt het teleurstellend dat de gesprekken over een sociaal plan zonder resultaat zijn gebleven. Het ministerie heeft Mitsubishi gewezen op de gedane toezegging om tegelijk met het zoeken naar een overnamekandidaat tot een fatsoenlijk sociaal plan te komen, en zal dat op korte termijn nogmaals doen. Verhagen hoopt dat het overleg tussen de bonden en Nedcar snel weer wordt hervat.