Het ultimatum liep afgelopen vrijdag rond middernacht af. Een woordvoerster van NedCar zegt dat NedCar wel nog zal reageren op de eisen van de vakbonden, al is het ultimatum verlopen. Meer wil ze niet kwijt. Vakbonden en ondernemingsraad beraden zich over verdere stappen. Eerder dreigden de bonden al met stakingsacties. Jean Wouters van de ondernemingsraad heeft aangekondigd dat vandaag (dinsdag) zal worden gepraat over mogelijk acties of juridische stappen.

Mitsubishi stopt met de productie van auto’s bij NedCar. Er is nog geen overnamekandidaat gevonden. Bij NedCar werken 1500 mensen. Volgens bestuurder Suat Koetloe van vakbond De Unie wil Mitsubishi eerst gesprekken met een potentiële overnamekandidaat afronden. Pas daarna willen de Japanners verder praten over het sociaal plan.

Dat is in strijd met de afspraken die Mitsubishi met de vakbonden en met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft gemaakt. De afspraak is dat gepraat wordt met overnamekandidaten en tegelijkertijd onderhandeld wordt over het sociaal plan.