Na de ontploffing bij het bedrijf Alucast is er een probleem ontstaan met een reactorvat van het aangrenzende bedrijf Unipol aan de Waalkade. De brandweer is donderdagmiddag massaal uitgerukt voor problemen met de gevaarlijke stof Styreen.

[lees HIER de UPDATE:  ‘Brabant Alucast slachtoffer in plaats van veroorzaker brand’ ]

De chemische stof Styreen is licht ontvlambaar en leidt tot duizeligheid bij inademing. Ook kan er daardoor buikpijn ontstaan en kan het de huid en luchtwegen irriteren. Meetploegen zijn ingezet om eventuele luchtvervuiling te signaleren.

Daarnaast is door de ontploffing de stroom uitgevallen op industrieterrein Elzenburg, waar beide bedrijven liggen. Volgens een getuige zijn in het oosten van Oss alle stoplichten uitgevallen. Er staan mensen op straat om het verkeer te regelen. Volgens de regionale website www.kliknieuws.nl zouden er de ontruiming van Unipol mensen in paniek uit het raam zijn gesprongen. Of hierbij gewonden zijn gevallen, is niet bekend.

De bedrijven op bedrijventerrein Elzenburg zijn ontruimd vanwege ontploffingsgevaar. Vanwege de stroomstoring moesten vijf reactoren van Unipol met een noodaggregaat gekoeld worden. Deze aggregraten zijn uitgevallen. Daarom kunnen de reactoren overhit raken.

Bron: BNR

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding