Volgens de brandweer is bij Alucast door de stroomstoring een automatische brandmelder afgegaan. De directeur van Alucast laat weten dat één van zijn medewerkers op een brandmelder gedrukt heeft toen duidelijk werd dat er brand was bij Unipol, om er zeker van te zijn dat er snel brandweer zou komen. ‘Wij zijn geen veroorzaker, maar slachtoffer van een stroomstoring die is veroorzaakt bij wegwerkzaamheden verderop’, aldus een woordvoerster van Alucast. De politie erkent dat Alucast werd genoemd als de oorzaak van de stroomstoring. Daar kwam de eerste melding over. Pas later werd duidelijk dat alleen bij Unipol problemen waren.

Het gevaar voor een ontploffing bij het chemisch bedrijf Unipol in Oss is inmiddels voorbij. Bij het bedrijf dreigden vier ketels met het giftige styreen oververhit te raken door een stroomstoring. Styreen kan duizeligheid, slaperigheid en hoofdpijn veroorzaken. Volgens de politie zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Een brandweerman is onwel geworden door de hitte, verder zijn er geen slachtoffers.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding