Shell had in 2011 een omzet van 484 miljard dollar en een winst van ruim 30 miljard dollar, omgerekend respectievelijk 395 en 24,5 miljard euro. Shell vergrootte de omzet in 2011 met ruim 28 procent ten opzichte van 2010 en de winst zelfs met 54 procent.

Bovendien zet die groei door in dit jaar, het eerste kwartaal van 2012 groeide de omzet opnieuw met 11 procent. Een deel van de groei komt volgens het tijdschrift door een aantal lange termijn-projecten van Shell. Zowel een zogenoemde ‘gas-to-liquids’ fabriek in Qatar als een project met Canadees oliezand zijn net begonnen met produceren.

Exxon Mobil, dat we onder meer kennen van Esso, staat tweede op de Fortune-lijst, al heeft het wel een grotere winst, namelijk 41 miljard dollar (33,5 miljard euro).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding