Deze strengere voorwaarden houden onder meer in dat verzekerden die bij blik- of ruitschade bewust niet kiezen voor reparatie door een Schadegarant of Glasgarant herstelbedrijf, voortaan 500 euro eigen risico moeten betalen. Voorheen was dat nog standaard 150 euro. Bij ruitvervanging (dus geen reparatie) door een Glasgarantbedrijf wordt het eigen risico 150 euro, tenzij de verzekerde een afwijkend eigen risico heeft gekozen. Voorheen was dat nog 75 euro.

Voor andere schades aan een bestelauto geldt volgens AMweb een eigen risico van 150 euro bij reparatie door een bedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant, tenzij de verzekerde een afwijkend eigen risico heeft gekozen. Voorheen gold hiervoor geen eigen risico.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding