De fabrikant is als partner van het EU-PEARLS project betrokken bij het onderzoek naar nieuwe bronnen van natuurrubber. Doelstelling van het EU-PEARLS project is het vinden van een Europees alternatief voor natuurrubber van de rubberboom. Hiermee moet de afhankelijkheid van de rubberboom kleiner worden.

Het EU-PEARLS project heeft geleid tot twee alternatieven voor natuurrubber van de rubberboom. Apollo Vredestein heeft zowel banden geproduceerd met natuurrubber van de Russische paardenbloem als van Guayule. Het natuurrubber van beide alternatieven is verwerkt in verschillende versies van de Quatrac Lite in de maat 155/65 R14. Hoewel de eerste indruk zeer veelbelovend is, worden de banden met de alternatieve natuurrubbers nog niet in productie genomen. In de komende maanden worden verdere tests met de banden uitgevoerd.

EU-PEARLS is een samenwerking van verschillende Europese onderzoeksorganisaties en industriële partners. Het EU-PEARLS project wordt gefinancierd door het FP7 KBBE Programma van de Europese Commissie. De onderzoeksresultaten van het project worden in september 2012 tijdens het afsluitende congres van het EU-PEARLS consortium in Wageningen gepresenteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding