De enorme groei in China liet de omzet van Inalfa toenemen tot 513 miljoen, in plaats van de 414 miljoen in 2010, zo meldt Het Financieele Dagblad op basis van het gedeponeerde jaarverslag. De directie spreekt van ‘reusachtige groei’. Inalfa is ruim een jaar in Chinese handen en de omzet in China steeg met 115 procent en in Zuid-Korea met 62 procent. In Japan, Europa en de Verenigde Staten steeg de omzet met respectievelijk  11, 16 en 26 procent.

Voor dit jaar voorspelt Inalfa opnieuw hogere omzetcijfers, met name vanwege de aanhoudend sterke groei in China. De nettowinst steeg minder hard:  van 11,5 miljoen tot 14,5 miljoen. Maar het bedrijfsresultaat (ebit) nam met 44 procent toe van 15,4 miljoen euro tot 22,1 miljoen. Het bedrijf verwacht in 2012, onder meer vanwege zijn wereldwijde aanwezigheid, geen negatieve impact te zullen ondervinden van de eurocrisis.

De goede resultaten leiden ook tot een stijging van de werkgelegenheid bij de bedrijven van Inalfa. Gemiddeld had Inalfa vorig jaar wereldwijd ruim 2,2 duizend medewerkers in dienst, tegen bijna zeventienhonderd  in 2010. In Nederland ging het gemiddeld om achthonderd medewerkers, honderd meer dan in 2010.

Inalfa, dat sterk inzet op innovatie, heeft productiefaciliteiten in onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan, Slowakije, Mexico, Brazilië en China. In China komen er dit jaar nog twee fabrieken bij. Inalfa is de nummer twee op de wereldmarkt en produceert en ontwikkelt zonnedaken en open-dak-systemen voor bijvoorbeeld BMW, Mercedes, Volvo, Hyundai, Audi, Volkswagen en General Motors. Inalfa kwam vorig jaar in Chinese handen toen de aandeelhouders (de investeringsmaatschappijen Parcom Capital en AAC Capital Partners en het management) het bedrijf verkochten aan het Chinese staatsbedrijf Beijing Hainachuan Automotive Parts Company BHAP. (bron: Financieele Dagblad)  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding