Afgelopen jaren zijn er door de gunstige fiscale regels  meer auto´s vanaf 15 jaar (youngtimers) en vanaf 25 jaar (oldtimers) op het Nederlandse wegennet blijven rijden. Doordat youngtimers een gunstige en oldtimers zelfs helemaal geen bijtelling meer kennen, is het voor veel ondernemers aantrekkelijk om een dergelijke auto te rijden. Het gebruik is dan zakelijk en privé anders dan je bij een ´echte´ oldtimer zou verwachten.

De verzekering is bedoeld voor de liefhebbersauto – vaak als tweede of zelfs derde auto – terwijl veel verzekerde voertuigen voor dagelijks gebruik worden ingezet. Het wekt dan ook geen verbazing dat het rendement op deze portefeuille autoverzekeringen van Europeesche negatief is. De premie is immers gebaseerd op het beperkte gebruik van de youngtimer of oldtimer.

Europeesche heeft daarom de acceptatiecriteria fors aangescherpt en zal alle verzekeringen van auto´s die niet aan strenge voorwaarden voldoen beëindigen. Deze aanpassingen worden doorgevoerd vanaf november 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding