Daarmee lag het verlies flink lager dan de 7,8 miljoen euro vorig jaar. Dankzij een bate van 131 miljoen euro, die ontstond uit de financiële herstructurering en herkapitalisatie van het bedrijf, ontstond een nettowinst van 126 miljoen euro. Deze cijfers komen overeen met de voorlopige resultaten die Spyker half juli naar buiten bracht.

In het eerste halfjaar werd een omzet gerealiseerd van 104.000 euro tegen 876.000 euro een jaar eerder. De autofabrikant uit Zeewolde meldt eveneens dat het vanwege de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Youngman dusdanig gepositioneerd is dat het aan al zijn financiële verplichtingen aan toeleveranciers kan voldoen en de productie kan herstarten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding