Antonov overweegt beursexit

Antonov overweegt meerdere toekomstscenario’s voor het bedrijf, waaronder het stoppen van de huidige beursnotering in Amsterdam. Antonov is vooral bekend vanwege de vele aandelenemissies.

Dat stelde topman Marius Ritskes donderdag tegen het ANP. Hij mikt op een complete doorstart op de Duitse beurs. Antonov maakt versnellingsbakken, maar het is vooral bekend omdat het zo vaak nieuwe aandelen uitgeeft. Ritskes wil de ‘Antonov plc’ mogelijk beëindigen, en deze onderbrengen in een leeg Duits beursvehikel. Hij is, om voorfinanciering te krijgen voor het opkopen van zo’n lege beurshuls, in gesprek met enkele partijen. Ook praat hij met adviseurs. Met het onderbrengen van het bedrijf in een lege huls ,,kan ik een aantal lasten uit het verleden laten wegvallen. Het is financieel beter”.

”Als ik een doorstart maak met de TX6, waar ik absoluut in geloof, wil ik dat alle zittende aandeelhouders mee kunnen. Zij kunnen hun aandelen inruilen. Ik wil overigens wel benadrukken dat dit plan zich nog in een premature fase bevindt. Niks is nog definitief”.

Antonov zit in Nederland op het strafbankje van Euronext Amsterdam, omdat het bij talrijke private placements verzuimd heeft een aanvraag in te dienen voor toelating tot notering en verhandeling van aandelen. Een tijdspad voor een ‘doorstart’ staat nog niet op papier, maar Ritskes mikt op duidelijkheid rond oktober. Wel wil hij eerst aan de eisen van Euronext voldoen en een prospectus en jaarverslag indienen. ,,Dat is in ieder geval wel de bedoeling”. Antonov heeft nog geen resultaten over 2011 gepubliceerd.

Maar dat Antonov ook in 2011 geen winst heeft gemaakt is wel zeker. ,,We hebben geen omzet dus geen winst, zo simpel is het”, aldus de bestuursvoorzitter. Het verlies zal uitkomen op enkele miljoenen euro’s. Ritskes ziet voornamelijk kansen voor Antonov in het Verre Oosten, en dan met name in India. ,,We zullen ons daar bij een doorstart moeten focussen op betalende klanten. Serieuze klanten die ook met geld voor productontwikkeling komen. We zijn er in gesprek”.

Een andere, maar minder reële mogelijkheid, voor het aanjagen van het bedrijf Antonov is om in de huidige situatie door te gaan. ,,Maar ik heb te maken met een erfenis van het oude bestuur. Om gaten te dichten heb ik bijna 3 miljoen euro nodig. En dan zijn ze slechts gedicht”, zo constateerde hij.

Antonov overweegt beursexit - Automobielmanagement.nl

Antonov overweegt beursexit

Antonov overweegt meerdere toekomstscenario’s voor het bedrijf, waaronder het stoppen van de huidige beursnotering in Amsterdam. Antonov is vooral bekend vanwege de vele aandelenemissies.

Dat stelde topman Marius Ritskes donderdag tegen het ANP. Hij mikt op een complete doorstart op de Duitse beurs. Antonov maakt versnellingsbakken, maar het is vooral bekend omdat het zo vaak nieuwe aandelen uitgeeft. Ritskes wil de ‘Antonov plc’ mogelijk beëindigen, en deze onderbrengen in een leeg Duits beursvehikel. Hij is, om voorfinanciering te krijgen voor het opkopen van zo’n lege beurshuls, in gesprek met enkele partijen. Ook praat hij met adviseurs. Met het onderbrengen van het bedrijf in een lege huls ,,kan ik een aantal lasten uit het verleden laten wegvallen. Het is financieel beter”.

”Als ik een doorstart maak met de TX6, waar ik absoluut in geloof, wil ik dat alle zittende aandeelhouders mee kunnen. Zij kunnen hun aandelen inruilen. Ik wil overigens wel benadrukken dat dit plan zich nog in een premature fase bevindt. Niks is nog definitief”.

Antonov zit in Nederland op het strafbankje van Euronext Amsterdam, omdat het bij talrijke private placements verzuimd heeft een aanvraag in te dienen voor toelating tot notering en verhandeling van aandelen. Een tijdspad voor een ‘doorstart’ staat nog niet op papier, maar Ritskes mikt op duidelijkheid rond oktober. Wel wil hij eerst aan de eisen van Euronext voldoen en een prospectus en jaarverslag indienen. ,,Dat is in ieder geval wel de bedoeling”. Antonov heeft nog geen resultaten over 2011 gepubliceerd.

Maar dat Antonov ook in 2011 geen winst heeft gemaakt is wel zeker. ,,We hebben geen omzet dus geen winst, zo simpel is het”, aldus de bestuursvoorzitter. Het verlies zal uitkomen op enkele miljoenen euro’s. Ritskes ziet voornamelijk kansen voor Antonov in het Verre Oosten, en dan met name in India. ,,We zullen ons daar bij een doorstart moeten focussen op betalende klanten. Serieuze klanten die ook met geld voor productontwikkeling komen. We zijn er in gesprek”.

Een andere, maar minder reële mogelijkheid, voor het aanjagen van het bedrijf Antonov is om in de huidige situatie door te gaan. ,,Maar ik heb te maken met een erfenis van het oude bestuur. Om gaten te dichten heb ik bijna 3 miljoen euro nodig. En dan zijn ze slechts gedicht”, zo constateerde hij.