De VDL Groep wil met deze overname haar positie op de internationale automotive markt verder versterken. Per 1 januari 2013 wordt het bedrijf een onafhankelijk autoproducent en zal onder de naam VDL Nedcar in opdracht van derden auto’s gaan produceren. De eerste klant van VDL Nedcar wordt de BMW Group, waarmee de overeenkomsten ook zijn getekend. Na het ombouwen van de productielijnen, zal vanaf de tweede helft van 2014 in Born de MINI gemaakt worden voor de BMW Group.

De activiteiten van NedCar sluiten goed aan bij de andere activiteiten van de VDL Groep in de automotive industrie. Als toeleverancier voor de personenwagen- en trucksector levert VDL al jarenlang een scala aan onderdelen, complexe samenstellingen en complete systemen. Tevens is zij leverancier van geautomatiseerde productielijnen voor vele autofabrieken wereldwijd. VDL is de enige producent van bussen in Nederland en één van de grootste spelers op dit gebied in Europa.

Vanaf 1 januari 2013 tot tweede helft 2014 worden de productielijnen bij VDL Nedcar omgebouwd en ingericht voor de productie van de MINI. Alle 1.500 medewerkers zullen daarom eerst per 1 januari 2013 in de WW terechtkomen. Daarna zullen ze gefaseerd, naarmate de bedrijfsactiviteiten toenemen, terug in dienst komen (uiterlijk per 1 januari 2015). De werkloosheidsuitkering wordt door VDL Nedcar aangevuld tot honderd procent van het huidige salaris. Naast de medewerkers die nodig zijn voor het herinrichten van de fabriek en het installeren van nieuwe productieprocessen, zal ook personeel worden gedetacheerd bij andere bedrijven binnen de VDL Groep. Voor de overigen wordt werk gezocht bij bedrijven buiten de VDL Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding