ecomobiel is een beurs met een breed scala aan duurzame mobiliteitsoplossingen en dit in één overzichtelijk geheel samenbrengt. Op het programma staan o.a. verschillende vormen van vervoer op alternatieve brandstoffen, mobiliteitsmanagement, (laad-)infrastructuur en verkeersmanagement.  "Er is aanbod vanuit zowel de private als publieke sector," vertelt Bierbooms, "Bezoekers kunnen terecht bij deelnemers met innovatieve, slimme en efficiënte producten en diensten. Combineer dat met -gratis toegankelijke- thematische lunchsessies, netwerk events en workshops en je krijgt als bezoekers een inspirerend perspectief over de actualiteit in deze business."

Diverse merkfabrikanten presenteren zich op ecomobiel. Toyota introduceert met de Prius Plug-in Hybrid de volgende stap na de Full Hybrid technologie. Hij heeft een totale actieradius van meer dan 1.000 km, kan circa 25 kilometer volledig emissieloos rijden en is in 90 minuten weer opgeladen. De Full Hybrid technologie neemt het daarna over. Door de opmerkelijk lage CO2-uitstoot van 49 g/km, profiteert de zakelijke rijder van 0% bijtelling gedurende het gehele leasecontract van maximaal 60 maanden. Voor bedrijven en ZZP-ers gelden zeer aantrekkelijke fiscale regelingen.

Renault stelt alle vier 100% elektrische, Z.E. (Zero Emission)-modellen centraal op ecomobiel: de Kangoo Z.E., de Fluence Z.E., de opvallende Twizy en de Zoë. Bezoekers van ecomobiel maken voor het eerst kennis met de vlotte hatchback Zoë, want het nieuwe model is op de beurs voor het eerst in Nederland te zien. Ook Nissan heeft een beursprimeur met de Concept Car eNV200, De multifunctionele bus van Nissan komt de elektrische LEAF versterken in de elektrische Zero Emission-productlijn. In 2014 staat hij bij de Nissan-dealers. Ook Peugeot, Fiat en PON zijn op de beurs. PON presenteert modellen die op groen gas rijden. "Bezoekers krijgen zo een goed beeld van modellen én mogelijkheden."

Enkele highlights op de beurs zijn het Groen Gas Plein, de CEO Exclusive Car Zone, de Truck Zone en het Smart Work & Mobility Paviljoen. Innovaties van 12 jonge ondernemers staan bij elkaar in de Rabobank Young Innovators Zone, waaraan de Rabobank Young Innovator Award is gekoppeld. Lunchsessies richten zich op o.a. fleetmanagement, duurzaam transport en mobiliteitsmanagement. Evenals in vorige edities richt de beursorganisator een Test & Drive Parcours in voor het zelf testen van auto’s, scooters en e-bikes. Bierbooms: "Zo krijg je meer feeling met de verschillende vervoersmiddelen."

Ook de overheden zijn op ecomobiel breed vertegenwoordigd. Het Ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en AgentschapNL zoeken actief naar innovatieve ideeën en visies van ecomobiel-bezoekers op het thema "Samen naar duurzaam verkeer in 2050". Zij nodigen uit tot een ‘Meet & Greet’ op de stand, daarbij ondersteund door inspirerende sprekers als b.v. Ruud Koornstra.

Van gemeentelijke zijde zijn o.a. de Gemeenten Den Haag en Delft aanwezig. Rotterdam presenteert zich via Stadsregio Rotterdam, de Gemeente Rotterdam en het Rotterdam Climate Initiative (RCI). Rotterdam presenteert samen met Stedin en Eneco de uitkomsten van de grootste proef in Nederland met 75 elektrische voertuigen.

Voor actueel beursnieuws, de deelnemerslijst en het bestellen van kaarten voor gratis toegang: http://www.ecomobiel.nl/. ecomobiel is ook te vinden op Twitter (@ecomobiel) en LinkedIn