Zo weet de koper zich verzekerd van een goede auto tegen een eerlijke prijs, aldus de initiatiefnemers. Mijn Autocoach is een initiatief van Ernst en Joost Zijlstra, twee ondernemers uit Groningen die met deze nieuwe service mensen willen begeleiden bij de aanschaf van hun auto. In juli 2011 is Mijn Autocoach gestart met een pilot in de provincie Groningen. Nadat meer dan honderd kopers de hulp van de coaches hadden ingeroepen, is besloten om landelijk te gaan.
Een coach van Mijn Autocoach kost € 295,- en daarbij krijgt de klant de garantie dat de coach dit bedrag minimaal terugverdient door middel van korting of extra’s (radio, nieuwe banden, distributieriem, etc.). Als de coach er niet in slaagt ‘zichzelf terug te verdienen’, betaalt de klant niets. Ook wanneer er geen aankoop plaatsvindt, is de dienst gratis.
Nederlanders twijfelen bij de aanschaf van een tweedehands auto het meeste over de kwaliteit (68%) en de prijs (63%). En 32 procent geeft aan zich weleens belazerd te hebben gevoeld na de aankoop van een tweedehands auto.
De prognose is dat dit jaar 1,8 miljoen tweedehands auto’s worden verhandeld, ruim drie keer meer dan het aantal verkochte nieuwe auto’s. "Een tweedehands auto is in tijden van crisis een logische keuze, maar dan wil je als koper wel zeker zijn van een goede auto tegen een eerlijke prijs. De aanschaf van een auto is één van de grootste particuliere uitgaven. Daar sparen mensen lang voor en dan moet de koop natuurlijk geen domper worden. Onze ervaring leert dat veel mensen (62%) weinig tot geen verstand hebben van het kopen van een auto en daarom een buurman of zwager meenemen voor advies. Helaas weten zij ook niet alles van de aanschaf van een auto af en bovendien is het niet prettig om telkens op deze persoon terug te moeten vallen. Met Mijn Autocoach bieden wij een helpende hand,” zegt Ernst Zijlstra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding