Dat maakt de autofabrikant vandaag (vrijdag) bekend. De boekwinst van 131 miljoen euro heeft geleid tot een positief resultaat en eigen vermogen voor Spyker. De onderneming heeft ook zijn operationele kosten tot een minimum teruggebracht in de derde verslagperiode van 2012.

In verband met een verdere verbetering van de financiële positie kreeg Spyker op 13 september toestemming om zes weken langer op de ‘strafbank’ van de beurs in Amsterdam te blijven. De autofabrikant stelt nu te verwachten terug te kunnen keren op de beurs voordat deze termijn is verstreken.

Spyker tekende eind augustus een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese autoproducent Zhejiang Youngman Passenger Car Group Co Ltd (Youngman). Youngman nam een belang in Spyker en er werden twee joint ventures opgericht. Spyker stelt nu dat deze financiering een duurzame herstart van de productie van auto’s mogelijk maakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding