De omzet is wat lager dan de consensus, maar wel in lijn met de prognose van SNS. Het onderdeel Consumer deed het volgens Den Drijver beter dan verwacht. Automotive werd harder geraakt dan voorzien door de lagere productie van Renault en Fiat.

De brutomarge van 55 procent is volgens Den Drijver ruim beter dan verwacht. De operationele uitgaven lagen met 118,5 miljoen euro een stuk lager dan voorzien. Vooral aan marketing en onderzoek en ontwikkeling is minder uitgegeven.

Zoals verwacht gaf TomTom geen commentaar op een recent rapport van Den Drijver zelf, waarin hij een scenario schetste waarin het management TomTom van de beurs haalt, met financiële hulp van Apple.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding