NMa: Goedkope autoverzekering even goed als dure

De NMA heeft becijferd dat consumenten gemiddeld 121 euro kunnen besparen op een autoverzekering. Dit laat Verzekeringssite.nl weten.

De maximale besparing is volgens de NMa zelfs 336 euro. De gemiddeld haalbare besparing is 29 procent, oplopend tot 53 procent. Volgens de NMa is een dure autoverzekering zeker niet beter dan een goedkope autoverzekering. "Bij casco verzekeringen is zelfs sprake van een negatief verband", aldus Verzekeringssite.nl. "Consumenten met een duurdere dekking zijn slechter verzekerd, dan consumenten met een goedkope verzekering."

Verzekeringssite.nl heeft het verband onderzocht tussen prijs en kwaliteit bij autoverzekeraars. Men concludeerde dat Nederlandse autobezitters samen ruim 800 miljoen euro kunnen besparen door over te stappen: "Ze behouden dan dezelfde kwaliteit, maar stappen over naar een goedkopere verzekering", aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. "Consumenten die al langer dan twee á drie jaar bij dezelfde verzekering zitten, kunnen al gauw meer dan honderd euro besparen."

"In totaal zijn er zo’n 6,8 miljoen auto’s. Als al deze autobezitters overstappen, besparen we met z’n allen 800 miljoen euro."

NMa: Goedkope autoverzekering even goed als dure - Automobielmanagement.nl

NMa: Goedkope autoverzekering even goed als dure

De NMA heeft becijferd dat consumenten gemiddeld 121 euro kunnen besparen op een autoverzekering. Dit laat Verzekeringssite.nl weten.

De maximale besparing is volgens de NMa zelfs 336 euro. De gemiddeld haalbare besparing is 29 procent, oplopend tot 53 procent. Volgens de NMa is een dure autoverzekering zeker niet beter dan een goedkope autoverzekering. "Bij casco verzekeringen is zelfs sprake van een negatief verband", aldus Verzekeringssite.nl. "Consumenten met een duurdere dekking zijn slechter verzekerd, dan consumenten met een goedkope verzekering."

Verzekeringssite.nl heeft het verband onderzocht tussen prijs en kwaliteit bij autoverzekeraars. Men concludeerde dat Nederlandse autobezitters samen ruim 800 miljoen euro kunnen besparen door over te stappen: "Ze behouden dan dezelfde kwaliteit, maar stappen over naar een goedkopere verzekering", aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. "Consumenten die al langer dan twee á drie jaar bij dezelfde verzekering zitten, kunnen al gauw meer dan honderd euro besparen."

"In totaal zijn er zo’n 6,8 miljoen auto’s. Als al deze autobezitters overstappen, besparen we met z’n allen 800 miljoen euro."