Directeur Govaarts van NedCar heeft dat gezegd, meldt de regionale krant De Limburger. Govaarts honoreert daarmee een pleidooi van de eigen ondernemingsraad, die meeleeft met het eind oktober aangekondigde ontslag van alle Ford-medewerkers in Genk. Hemelsbreed ligt die plaats circa dertig kilometer van Born, waar NedCar-eigenaar VDL medio 2014 in opdracht van BMW zestig- tot negentigduizend Mini’s per jaar gaat bouwen.

Voor die klus zegt VDL NedCar ‘alle hens aan dek’ te roepen. Maar mogelijk zijn de bestaande 1500 medewerkers ontoereikend om te voldoen aan de vraag, zeker wanneer de huidige productie van de Mini bij Magna Steyr wordt stopgezet. Behalve in Midden-Limburg wordt de Mini (in velerlei nieuwe varianten) dan alleen nog in Oxford gemaakt. Medewerkers van Ford zijn de eerstaangewezen vijver waarin wordt gehengeld naar extra mensen, gezien hun ervaring en kundigheid, aldus Govaarts. Zekerheid is er dus niet, maar een positieve intentie wel.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding