De vergadering houdt verband met de op 27 augustus gesloten raamovereenkomst met het Chinese Zhejiang Youngman die na intensieve gesprekken in de afgelopen maanden nu de laatste fase ingaat.

Onderdeel van de raamovereenkomst is de aanstelling van een commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) door Youngman, waarbij het bedrijf Qingnian Pang als kandidaat-lid naar voren geschoven heeft.

Daarnaast staat de benoeming van Arjen Dikken tot chief financial officer, en daarmee lid van de Raad van Bestuur, op de agenda.

Tevens zal een statutenwijziging besproken worden, waarmee Spyker een omgekeerde aandelensplitsing beoogt. Daarbij worden 100 aandelen met een nominale waarde van  0,04 euro gecombineerd tot een nieuw aandeel, waarna de nominale waarde verminderd wordt tot 1,30 euro per aandeel.

De aandelen Spyker zijn momenteel onderdeel van het speciale segment van de Amsterdamse beurs, ook wel ‘strafbankje’ geheten. Door middel van de omgekeerde aandelensplitsing wil het bedrijf een terugkeer naar de gangbare beurssegmenten versnellen.

Bron: RTL-Z

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding