Dezelfde periode in 2011 liet een winst zien van 5,3 miljoen euro na belastingen. Het operationele resultaat over de eerste negen maanden van 2012 bedraagt 3,6 miljoen euro voor belastingen. De omzet steeg licht (van 732 naar 735 miljoen euro) Stern voorziet in het vierde kwartaal een verbetering ten opzichte van het "zeer teleurstellend verlopen" derde kwartaal.

De eenmalige lasten hebben voornamelijk betrekking op afvloeiing van personeel en sluiting van een aantal vestigingen. De netto omzet (exclusief BPM) kwam 0,4 procent hoger uit dan in Q1 t/m Q3 van 2011 dankzij de hogere gemiddelde verkoopprijs. Die ontwikkeling compenseerde de daling van de afzet. Ten opzichte van de markt presteerde Stern Dealers beter dan gemiddeld, wat resulteert in een marktaandeel van 4,5 % (2011: 4,4 %). In Q3 stonden de omzetten van de werkplaatsen (-4,2 % t.o.v. Q3 vorig jaar) en de magazijnen (-7,3 %) onder druk, onder meer door het gedaalde aantal af te leveren voertuigen. Desondanks presteert Stern naar eigen zeggen ook hier beter dan de markt. Door het lagere niveau van afleveringen zal het interne werk van de werkplaatsen in het vierde kwartaal onder druk blijven staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding