Nu definitief: Samenwerking Spyker en Youngman

Spyker gaat samenwerken met de Chinese autoproducent Youngman. Zoals eind augustus werd aangekondigd investeert Youngman 10 miljoen euro in het Nederlandse bedrijf.

In ruil daarvoor krijgen de Chinezen een belang van 29,9 procent in Spyker. Youngman heeft al 2,3 miljoen euro aan Spyker betaald. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, wordt het overige bedrag waarschijnlijk voor eind januari overgemaakt.

Spyker en Youngman hebben een joint venture opgericht die zich richt op de ontwikkeling van de nieuwe ‘super-SUV’ Spyker D8. Dit model komt in 2014 op de markt. Youngman investeert 25 miljoen euro in de betreffende samenwerking, waarin het een belang van 75 procent heeft gekregen. Daarnaast is er een joint venture opgericht voor de ontwikkeling van auto’s op basis van het Phoenix onderstel van Saab. Daarvan kocht Youngman, dat in deze joint venture een belang van 80 procent heeft, eind 2011 de rechten.

Spyker heeft verder al zijn merkrechten ondergebracht in een nieuwe joint venture, Spyker Trademark Company. Hierin heeft Youngman een belang van 75 procent. Spyker houdt het overige kwart van de aandelen. Youngman krijgt het recht om een derde van de commissarissen en bestuurders bij Spyker te leveren. Het Chinese bedrijf stelt voor om zijn eigenaar Qingnian Pang te benoemen als commissaris.

Reacties

Als ik chinees zou spreken ging ik meneer Qinnian Pang waarschuwen. Vool u het weet heeft u geen enkel lecht van sleken meel….

Geplaatst door: Gert Jonkhans op
Nu definitief: Samenwerking Spyker en Youngman - Automobielmanagement.nl

Nu definitief: Samenwerking Spyker en Youngman

Spyker gaat samenwerken met de Chinese autoproducent Youngman. Zoals eind augustus werd aangekondigd investeert Youngman 10 miljoen euro in het Nederlandse bedrijf.

In ruil daarvoor krijgen de Chinezen een belang van 29,9 procent in Spyker. Youngman heeft al 2,3 miljoen euro aan Spyker betaald. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, wordt het overige bedrag waarschijnlijk voor eind januari overgemaakt.

Spyker en Youngman hebben een joint venture opgericht die zich richt op de ontwikkeling van de nieuwe ‘super-SUV’ Spyker D8. Dit model komt in 2014 op de markt. Youngman investeert 25 miljoen euro in de betreffende samenwerking, waarin het een belang van 75 procent heeft gekregen. Daarnaast is er een joint venture opgericht voor de ontwikkeling van auto’s op basis van het Phoenix onderstel van Saab. Daarvan kocht Youngman, dat in deze joint venture een belang van 80 procent heeft, eind 2011 de rechten.

Spyker heeft verder al zijn merkrechten ondergebracht in een nieuwe joint venture, Spyker Trademark Company. Hierin heeft Youngman een belang van 75 procent. Spyker houdt het overige kwart van de aandelen. Youngman krijgt het recht om een derde van de commissarissen en bestuurders bij Spyker te leveren. Het Chinese bedrijf stelt voor om zijn eigenaar Qingnian Pang te benoemen als commissaris.

Reacties

Als ik chinees zou spreken ging ik meneer Qinnian Pang waarschuwen. Vool u het weet heeft u geen enkel lecht van sleken meel….

Geplaatst door: Gert Jonkhans op