Decorative Paints Noord-Amerika had in 2011 een omzet van 1,5 miljard dollar, ongeveer 7 procent van AkzoNobel’s totale omzet dat jaar.

AkzoNobel behoudt een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika met de Performance Coatings en Specialty Chemicals activiteiten, die in 2011 een gezamenlijke omzet hadden van meer dan 2,7 miljard dollar en bijna 5.000 werknemers.

De onderneming zegt de strategische keuze te hebben gemaakt de Decorative Paints activiteiten te concentreren op haar belangrijke markten in Europa en sterke posities in regio’s met hoge groei. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor onder meer investeringen in organische groei voor AkzoNobel en verlaging van de schuld.

Voor PPG is de overname een aantrekkelijke manier om onze aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse verfmarkt significant te vergroten. AkzoNobel Decorative Paints in Noord-Amerika heeft ongeveer 5.000 werknemers, 8 fabrieken en een aantal succesvolle merken, zoals Glidden in de Verenigde Staten en Sico in Canada.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding