De hoofdvestiging in Eindhoven (Seat, Chevrolet), die juridisch los staat van de vestiging in Helmond, blijft buiten schot en kan in bedrijf blijven. Als curator in het faillissement is aangesteld mr. M.J.L. Versantvoort.

Eigenaar Mark de Brouwer opende de vestiging in Helmond een jaar geleden. Hij stelt dat de economische malaise c.q. tegenvallende automarkt sterk heeft bijgedragen aan het faillissement. Daarnaast speelt mee dat Seat in Helmond in de afgelopen tien jaar drie tot vier keer een nieuwe eigenaar heeft gehad. "Dat doet de opbouw van een vaste klantenkring, ook voor de werkplaats, geen goed. Als je dan ook nog als merk in 2012 dertig procent van de nieuwverkoop in Nederland moet inleveren, wordt het er niet beter op."

De dalende markt valt op de hoofdvestiging Eindhoven wél op te vangen, omdat Seat daar al sinds april 1993 gevestigd is en een langdurige klantrelatie heeft opgebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding