Bovag Branche Barometer: resultaat naar 0,31 %

Het gemiddelde Nederlandse dealerbedrijf heeft in het derde kwartaal van 2012 zijn netto resultaat wederom zien afnemen. Het staat nu op 0,31%.

Gezien het economisch moeilijke slotkwartaal zegt Bovag te hopen dat het rendement over heel het jaar nog net positief is. Een en ander blijkt uit de Branche Barometer van Bovag en ASE-Demac.

De netto omzet bij de gemiddelde dealer nam in Q3 af ten opzichte van jan. t/m sept. 2011. Omzet en marge van de nieuw- en occasionverkoop bleven redelijk op peil, maar de aftersales incasseerde een daling van bijna tien procent van de werkplaatsomzet. In het magazijn daalde de omzet met 12,6 procent, maar bleef wel de marge stabiel.

Bij het gemiddelde dealerbedrijf loopt het aantal personeelsleden terug, hoewel de bezetting nog wel op pre-crisisniveau ligt (2008). Ook de gemiddelde loonkosten bevinden zich nog boven die van vier jaar terug. Ten slotte het aantal gefactureerde uren per monteur: hier was er een krimp met vijf procent ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2011. Bovag en ASE-Demac stellen hun  prognose voor het totaal aantal in 2012 gefactureerde uren per monteur neerwaarts bij, naar 1232 uur.

Bovag Branche Barometer: resultaat naar 0,31 % - Automobielmanagement.nl

Bovag Branche Barometer: resultaat naar 0,31 %

Het gemiddelde Nederlandse dealerbedrijf heeft in het derde kwartaal van 2012 zijn netto resultaat wederom zien afnemen. Het staat nu op 0,31%.

Gezien het economisch moeilijke slotkwartaal zegt Bovag te hopen dat het rendement over heel het jaar nog net positief is. Een en ander blijkt uit de Branche Barometer van Bovag en ASE-Demac.

De netto omzet bij de gemiddelde dealer nam in Q3 af ten opzichte van jan. t/m sept. 2011. Omzet en marge van de nieuw- en occasionverkoop bleven redelijk op peil, maar de aftersales incasseerde een daling van bijna tien procent van de werkplaatsomzet. In het magazijn daalde de omzet met 12,6 procent, maar bleef wel de marge stabiel.

Bij het gemiddelde dealerbedrijf loopt het aantal personeelsleden terug, hoewel de bezetting nog wel op pre-crisisniveau ligt (2008). Ook de gemiddelde loonkosten bevinden zich nog boven die van vier jaar terug. Ten slotte het aantal gefactureerde uren per monteur: hier was er een krimp met vijf procent ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2011. Bovag en ASE-Demac stellen hun  prognose voor het totaal aantal in 2012 gefactureerde uren per monteur neerwaarts bij, naar 1232 uur.