Er gingen al geruime tijd geruchten dat Neumann naar Opel zou gaan. Volkswagen zou ingestemd hebben met een vervroegd ontslag van al zijn lopende verplichtingen bij het bedrijf. Volgens The Economist een paar maanden eerder dan de planning. Enige maanden geleden haalde VW-chef Piëch nog de bezem door zijn topmanagement in China. Lang werd Neumann als één van de mogelijke opvolgers van Winterkorn gezien. 

Bij Volkswagen in China was Neumann CEO, daarvoor was hij topman van de Duitse bandenfabrikant Continental. Marathonloper Neumann zal een huzarenstukje moeten leveren om de verliesgevende autofabrikant weer winstgevend te maken.

Interimchef Thomas Sedran krijgt na de komst van Neumann een andere hoge functie binnen Opel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding