Drie geïnteresseerden voor koop Circuitpark Zandvoort

Het circuitpark Zandvoort is op zoek naar een koper. De huidige eigenaar Hans Ernst wil na 25 jaar de mogelijkheden van verkoop onderzoeken. Er zijn momenteel drie geïnteresseerden.

Dat meldt Edwin Sibbel, financeel directeur van het park. "Ernst wordt een dagje ouder en wil laten onderzoeken of verkoop tot de mogelijkheden behoort. Wij hebben een bureau daarvoor opdracht gegeven. Dat is in gang gezet en we zijn het traject ingegaan. Nadat drie geïntereseerden een geheimhoudingsverklaring hebben getekend, hebben we onze gegevens naar hen opgestuurd. Als we met een van die partijen verder zouden komen, verwacht ik dat er niet eerder dan in de tweede helft van dit jaar meer over te melden valt." Volgens Sibbel zijn er in principe drie soorten van belanghebbenden: "Je hebt de belanghebbenden uit de autosportwereld. Verder zijn er strategische klanten denkbaar, bijvoorbeeld een vakantiepark. En je hebt mensen die heel veel geld hebben die het leuk vinden een circuit te bezitten."

Er is ook sprake van ‘problemen’ voor het circuitpark vanwege een beslaglegging door sponsorwerver Jurriaan van de Kamp. Het betreft een verschil van mening  over betalingen, nog over de jaren 2010 en 2011, over provisie voor Van de Kamp.  Die heeft vijftien jaar lang met het circuitpark samengewerkt door sponsors te werven en aan te brengen. "Hij kreeg dan provisie over het sponsorbedrag minus de kosten die wij maakten. Maar ineens ging Van de Kamp zijn provisie berekenen over het bruto bedrag. Daarover is tussen ons verschil van mening ontstaan. Maar dat is al op 15 juli vorig jaar al afgehandeld. We waren het eens dat de provisie niet over het brutobedrag wordt betaald." Evenzogoed zijn de rekeningen kennelijk niet betaald, vandaar de beslaglegging. Maar dat is niet zo gek, vindt Sibbel. "Ik heb afgelopen november de gecorrigeerde nota’s pas van hem gekregen", aldus de financiële directeur die vermoedt dat het te maken heeft met de opgestarte verkoopprocedure. "Nu bekend is geworden dat verkoop van het circuitpark wordt onderzocht, heeft Van de Kamp kennelijk gedacht dat hij zijn geld misschien niet krijgt." De beslaglegging  door Jurriaan van de Kamp zou betrekking hebben op een openstaand bedrag van 250 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Drie geïnteresseerden voor koop Circuitpark Zandvoort - Automobielmanagement.nl

Drie geïnteresseerden voor koop Circuitpark Zandvoort

Het circuitpark Zandvoort is op zoek naar een koper. De huidige eigenaar Hans Ernst wil na 25 jaar de mogelijkheden van verkoop onderzoeken. Er zijn momenteel drie geïnteresseerden.

Dat meldt Edwin Sibbel, financeel directeur van het park. "Ernst wordt een dagje ouder en wil laten onderzoeken of verkoop tot de mogelijkheden behoort. Wij hebben een bureau daarvoor opdracht gegeven. Dat is in gang gezet en we zijn het traject ingegaan. Nadat drie geïntereseerden een geheimhoudingsverklaring hebben getekend, hebben we onze gegevens naar hen opgestuurd. Als we met een van die partijen verder zouden komen, verwacht ik dat er niet eerder dan in de tweede helft van dit jaar meer over te melden valt." Volgens Sibbel zijn er in principe drie soorten van belanghebbenden: "Je hebt de belanghebbenden uit de autosportwereld. Verder zijn er strategische klanten denkbaar, bijvoorbeeld een vakantiepark. En je hebt mensen die heel veel geld hebben die het leuk vinden een circuit te bezitten."

Er is ook sprake van ‘problemen’ voor het circuitpark vanwege een beslaglegging door sponsorwerver Jurriaan van de Kamp. Het betreft een verschil van mening  over betalingen, nog over de jaren 2010 en 2011, over provisie voor Van de Kamp.  Die heeft vijftien jaar lang met het circuitpark samengewerkt door sponsors te werven en aan te brengen. "Hij kreeg dan provisie over het sponsorbedrag minus de kosten die wij maakten. Maar ineens ging Van de Kamp zijn provisie berekenen over het bruto bedrag. Daarover is tussen ons verschil van mening ontstaan. Maar dat is al op 15 juli vorig jaar al afgehandeld. We waren het eens dat de provisie niet over het brutobedrag wordt betaald." Evenzogoed zijn de rekeningen kennelijk niet betaald, vandaar de beslaglegging. Maar dat is niet zo gek, vindt Sibbel. "Ik heb afgelopen november de gecorrigeerde nota’s pas van hem gekregen", aldus de financiële directeur die vermoedt dat het te maken heeft met de opgestarte verkoopprocedure. "Nu bekend is geworden dat verkoop van het circuitpark wordt onderzocht, heeft Van de Kamp kennelijk gedacht dat hij zijn geld misschien niet krijgt." De beslaglegging  door Jurriaan van de Kamp zou betrekking hebben op een openstaand bedrag van 250 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding