Het geplaagde aandeel zit op het zogenaamde strafbankje. Een aandeel wordt hier door Euronext op gezet om beleggers te waarschuwen. Een onderneming krijgt dan maximaal een jaar de tijd om orde op zaken te stellen. Lukt dit niet, dan volgt een delisting. Spyker belandde al in september 2011 op het strafbankje, maar kreeg vorig jaar een half jaar uitstel. Dat is nu opnieuw verleend. En met die tweede keer heeft Euronext de maximale ‘verlenging’ gegeven. De autofabrikant moet vóór 13 september 2013 de boel op de rit hebben, anders verdwijnt het van de Amsterdamse beurs.

Het bedrijf bereikte in augustus vorig jaar een akkoord met het Chinese Youngman die de herstructurering van Spyker mogelijk maakt en vroeg daarna ook al om een verlenging van de noteringsmaatregel. Spyker heeft inmiddels een positieve vermogenspositie en voerde een aandelensplitsing door om de verhandelbaarheid van de stukken te vergroten, aldus de onderneming.